رد کردن پیوندها

نمایشگاه ودافون برای کاربست‌های انقلاب صنعتی 4 در دانشگاه شفیلد

سردبیر
زمستان 1403

اپراتور ودافون با همکاری تعدادی شرکت ارائه‌دهنده کاربست­‌های اینترنت اشیاء و دانشگاه شفیلد انگلیس، نمایشگاهی برای ارائه کاربست‌­های صنعتی در مرکز تحقیقات تولید پیشرفته (AMRC) در دانشگاه شفیلد راه‌اندازی کرده است. این نمایشگاه به منظور نمایش عملکرد فناوری‌­های دیجیتال و تاثیر آن­ها بر بهره‌­وری کارخانه­‌ها مستقر شده و شامل 20 کاربرد صنعتی با بهره‌­گیری از طیف وسیعی از فناوری­‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء است. این مرکز تحقیقات با بودجه 20 میلیون پوندی، زیرمجموعه­‌ای از گروه AMRC در شفیلد است که مجموعه‌­ای از مراکز نوآوری در سراسر انگلیس تحت نظارت این گروه با شراکت 120 مجموعه صنعتی نظیر بوئینگ، رولز رویس، ایرباس و BAE Systems فعالیت می­‌کنند.

پروژه‌­ای که با همکاری ودافون در این مرکز در حال انجام است بر دو حوزه متمرکز است: کارخانه هوشمند و ساختمان هوشمند. هدف این پروژه این است که نشان دهد اینترنت اشیاء می‌­تواند کارایی بیشتری در عملکرد کارخانه‌­ها داشته باشد و پایداری و کارایی عملیاتی یک محیط اداری را با استفاده از برنامه­‌هایی نظیر نظارت، ردیابی، تحلیل و برنامه­‌های اتوماسیون مبتنی بر حسگر بهبود بخشد. کاربست­‌های ارائه شده در این پروژه در چهار دسته فهرست شده است: نظارت و پایش محیط زیست، نظارت و کنترل مواد خطرناک، ردیابی دارایی و نظارت و پایش عملکرد نیروی کار.

در کاربردهای ردیابی و پایش در این آزمایشگاه از برچسب‌های بلوتوث کم انرژی (BLE) استفاده می‌شود و اشاره‌­ای به اینترنت اشیاء مبتنی بر شبکه سلولی نشده است. برای مدیریت مرکزی برنامه‌های مختلف اینترنت اشیاء ارائه شده در این آزمایشگاه، از پلتفرم اینترنت اشیاء IoT.nxt ودافون استفاده می‌­شود. از طریق این پلتفرم، مجرای واحدی برای هماهنگ‌ کردن داده‌­ها از دستگاه‌­ها و سیستم‌­های حسگر قدیمی و جدید و ابزارهای اتوماسیون لایه­‌ای و هوش مصنوعی فراهم می‌شود.

ایین مارتین، رئیس نمایشگاهAMRC  می­‌گوید: «داده‌ها در کاربردهای امروزی نقش بسیار مهمی دارند. برای اینکه صنایع متوجه شوند فرصت­‌ها در کدام قسمت‌های کارخانه و صنعت قرار دارند، مهم است که درک روشنی از نحوه عملکرد و مصرف آن­ها داشته باشند. استفاده از پلتفرم IoT.nxt این اطلاعات را در دسترس کاربران قرار داده و با عملکردی کاربرپسند، توانایی کاربر برای افزایش کارایی و کاهش ردپای کربن بهبود می‌بخشد.»

نیک گلیدون، مدیر واحد کسب ‌­و کار ودافون می­‌گوید: «این پروژه این باور را در ودافون زنده می‌کند که نوآوری در تقاطع اکوسیستم‌­های فناوری مختلف رخ می­‌دهد و هر یک از این اعضا در اکوسیستم به عنوان کاتالیزوری بر روی یکدیگر عمل می­‌کنند. درAMRC  ما فناوری‌های موبایل، ابر و اینترنت اشیاء را با هم ترکیب می­‌کنیم تا یک پلتفرم دیجیتال جامع با محوریت پایداری، کارایی و نوآوری تشکیل دهیم.»

منابع:

Vodafone and IoT pals equip low-carbon Industry 4.0 demonstrator in the UK (rcrwireless.com)

برچسب‌ها

مطالب پیشنهادی

اینترنت اشیای خودکار (AIoT) شبکه‌ای از تجهیزات متصل است که بدون ...
محمد حق نگهدار
پاییز 1402
اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) با پایش و تحلیل هوشمند فرآیندهای صنعتی، ...
منصوره قاسمی برسیانی
زمستان 1402