تحقیق و پژوهش در مورد نحوه پیادهسازی بستههای نرمافزاری O-RAN SC
موضوع پروژه:
تحقیق و پژوهش
تاریخ شروع پروژه:
1400
مدت زمان اجرا:
7 ماه
مجری
معاونت متولی:
شبکههای نوین
معرفی
با رشد ادوات رادیویی نیاز به گسترش و ارتقا قابلیتهای شبکهی دسترس رادیویی (RAN) بیشتر احساس میشود. اما از طرفی فنّاوریهای یکپارچهای که در نسل چهارم وجود داشت مشکلاتی از قبیل مقیاسپذیری، انعطافپذیری و وابسته بودن به فروشندگان خاص را به وجود آورده است. برای غلبه بر این چالشها و با ایدهگیری از آنچه در SDN/NFV رخداده است، در 5G ایدهی تفکیک بخشهای مختلف در RAN مطرح شده است. در این ایده سعی بر این است که واحد BBU به دو سطح داده و کنترل تقسیم شود و در هرکدام از این دو سطح بتوان واحدهای مناسب را جهت انجام توابع مدنظر ایجاد نمود. اما این جداسازی تنها یک شرط لازم است و هنوز کافی نیست. در گام بعدی باید رابطهای بین این واحدها استاندارد شود تا این جداسازی تکمیل گردد و به کارایی حداکثری برسد. زیرا بدون رابطها صرفاً معماری ارتقا مییابد؛ اما انحصار از بین نرفته و درنتیجه ویژگی Openness محقق نخواهد شد.
هدف
هدف اپراتورهای تلفن همراه از انجام این پروژه Open RAN، جداسازی قسمت نرمافزاری و سختافزاری ایستگاههای رادیویی از هم میباشد و همچنین بخش نرمافزار به صورت مجازی بر روی سرورهای معمولی و همهمنظوره نصب میشود. مهمتر از همه رابط بین سختافزار و نرمافزار استانداردسازی میشود. استانداردسازی رابطها، مهمترین اقدام در Open RAN است. زیرا با استاندارد شدن رابطهای سختافزاری و نرمافزاری، اختصاصی بودن نرمافزار و سختافزار از بین میرود و هر نرمافزار از هر شرکتی بر روی هر سختافزاری از هر شرکت دیگری میتواند نصب و اجرا شود.
ضرورت
دستاوردها
تدوین سند شناخت نسخه D، نصب و راهاندازی SMO و Near-RT RIC، اجرای کلیه سناریوهای تست هر قسمت
نصب و راهاندازی O-CU، O-DU-High اجرای کلیه سناریوهای تست هر قسمت
نصب و راهاندازی شبیهسازها و xAPPهای ارائه شده در O-RAN SC، بررسی و اجرای rAPPهای ارائه شده در نسخه E، اجرای تست Traffic Steering و Anomaly Detection، Close loop use case