شبیهسازی مدیریت سرویس مبتنی بر کانتینر در شبکههای نرم افزار محور
موضوع پروژه:
توسعه سامانه های شبکه
تاریخ شروع پروژه:
1403
مدت زمان اجرا:
6 ماه
مجری
معاونت متولی:
شبکههای نوین
معرفی
شبکههای کامپیوتری و مخابراتی در دو دهه گذشته دچار تحولات زیادی شدهاند. این شبکهها که پیشتر با استفاده از سختافزارهای خاصمنظوره ساخته و مدیریت میشدند اکنون بهوسیله مؤلفههای نرمافزاری ایجاد میشوند. یکی از تفاوتهای اصلی نرمافزاری شدن سیستمها این است که سریعتر میتوان آنها را تغییر و بهبود داد. به همین دلیل نرخ تحول شبکهها با گذشت زمان بیشتر نیز میشود. این شبکهها اکنون به یکی از زیرساختهای مهم جوامع تبدیل شدهاند و کاربردها و استفاده از آنها بهصورت چشمگیر در حال افزایش است. برای پاسخگویی به این حجم از استفاده و نیازهای متنوع صاحبان شبکه بهصورت دائم در حال ایجاد تغییر و نوآوری در زیرساختهای ارتباطی خود هستند. اما فرایند تحقیق و توسعه در هر حوزهای دارای چالشهای متعددی است. در حوزه شبکه، سیستمهای ارتباطی بهصورت فزایندهای پیچیده شدهاند و تحلیل آنها نیز به تبع سخت شده است. بنابراین انتخاب بهترین مسیر برای توسعه و بهبود یک مسئله غیربدیهی است که برای حل کردن آن صاحبان شبکه نیازمند ابزارهای کمکی هستند. یکی از بنیادیترین این ابزارها «شبیهساز»ها هستند که اجازه میدهند تا حد نیاز جزئیات با اهمیت را در نظر گرفت و سپس تغییرات مدنظر را اعمال نمود و تأثیر آنها را مشاهده کرد. نرمافزار شبیهساز جامعی که تکنولوژیهای مدرن نرمافزاریسازی و مجازیسازی را ارائه کند وجود ندارد. خروجی این پروژه یک محصول برای پاسخ به این نیاز خواهد بود.
هدف
این محصول یک شبیهساز شبکههای ارتباطی با تاکید بر مولفههای اصلی نرمافزار محور بودن، پشتیبانی از تمامی بسترهای ارتباطی از جمله بسترهای بیسیم و موبایل و با در نظر گرفتن چارچوبهای محاسباتی به خصوص محاسبات ابری، مه و لبه خواهد بود که امکان شبیهسازی و تحلیل مسائل مهم این حوزهها مانند مسائل توزیع بار و زمانبندی کارها را برای استفادهکنندگان از این محصول مهیا کند.
هدف از انجام این پروژه شبیهسازی یک سیستم فیزیکی است که قادر به اجرای سرویسهای مبتنی بر کانتینر باشد و بتوان آن را بهصورت نرمافزار محور مدیریت نمود.
ضرورت
دستاوردها
رواج استفاده از کانتینر و مدیریت نرمافزار محور و بهصورت کلی مجازی سازی در سطوح مختلف باعث شده که توسعه و تغییر در صنعت و تکنولوژی سریعتر اتفاق بیفتد. برای تطبیق با نیازهای جدید و تغییرات، شرکت ها و صنایع مختلف مرتبط نیازمند ارزیابی و کسب اطلاعات پیش از پیاده سازیها و استقرارهای مقیاس بزرگ هستند.
یکی از بهترین روشهای کسب اطلاع از نتایج تغییرات و به روزرسانیها و ارزیابی محیطهای جدید استفاده از شبیه سازها است. بسیاری از شبیهسازهای موجود قدیمی هستند و ویژگیهای سیستمهای جدید را ارائه نمیکنند و از طرفی به دلیل اندازه بزرگ پروژه افزودن ویژگیهای جدید به آنها سخت و هزینهبر است. از این رو طراحی یک شبیهساز مبتنی بر زبان برنامهنویسی مدرن پایتون که توسعه آن نسبت به سایر زبانها با سهولت بیشتری همراه است و به زبان مورد استفاده در حوزههای پژوهشی تبدیل شده است میتواند، یک سرمایهگذاری بلندمدت و راه حلی با ارزش باشد. ضمن اینکه چنین شبیهسازی با تمرکز بر ویژگیهای مهم در سیستمهای مدرن میتواند پیچیدگیها و سختیهای آموزش، یادگیری و استفاده را کاهش دهد و حصول به نتیجه را سادهتر نماید.
طراحی و توسعه شبیهساز در این پروژه میتواند پاسخ مناسبی به این نیازها باشد.