طراحی و توسعه بومی نمونه صنعتی سامانه پایش فعال شبکه موبایل
موضوع پروژه:
توسعه سامانه های شبکه
تاریخ شروع پروژه:
1400
مدت زمان اجرا:
9 ماه
مجری
معاونت متولی:
شبکههای نوین
معرفی
پایش کیفیت شبکه یکی از ضرورتهای اپراتورهای تلفن همراه است. این امر در بخشهای مختلف شبکه اعم از بخش رادیویی و هسته مورد نیاز است. یکی از مزایای پروبهای اکتیو قابلیت اندازهگیری در سطح اپلیکیشن است. این مزیت به اپراتور کمک میکند که بتواند وضعیت شبکه را به صورت انتها به انتها و براساس اپلیکیشنهای پرکاربرد در بین مشترکان بسنجد. طبیعتا با در اختیار داشتن همزمان پروبهای اکتیو رادیویی و هسته امکان عارضهیابی و پیدا کردن محل احتمالی آن در مواردی که سرویس مورد انتظار دریافت نمیشود وجود خواهد داشت.
هدف
هدف این پروژه توسعه پروب رادیویی، پروب هسته و سامانه مدیریت متمرکز (داشبورد) است. پروبهای رادیویی قابلیت جابجایی دارند و میتوانند بسته به محل مورد نیاز برای اجرای تست جابجا شوند. در صورت نیاز قابلیت انجام درایوتست نیز با این پروبها وجود دارد. پروبهای هسته ثابت هستند و نوعا در نودهای مسیر dataplane مانند SGW نصب میشوند.
در حال حاضر پروبهای اکتیو خارجی با قابلیت اندازهگیری در سطح اپلیکیشن در اختیار همراه اول نیستند. همچنین پروبهای اکتیو تولیدی توسط شرکتهای داخلی در وضعیت فعلی قابلیت اندازهگیری در سطح اپلیکیشن ندارند. در همین راستا پروژه جاری در راستای توسعه محصولات بومی و دستیابی به پروبهای اکتیو رادیویی و هسته با قابلیت اندازهگیری در سطح اپلیکیشن به همراه داشبورد مدیریتی تعریف شده است.
ضرورت
دستاوردها
در بخش رادیویی یکی از روشهایی که جهت سنجش وضعیت مورد استفاده قرار میگیرد درایوتست است. علیرغم آنکه درایوتست میتواند یک دید کلی از وضعیت شبکه رادیویی به دست دهد، عموما محدود به سناریوهای پایه نظیر بررسی وضعیت idle، تست دیتا و انواع تستهای تماس صوتی است. در حالیکه برای بررسی وضعیت شبکه از دید کاربر نیاز به سنجش کیفیت به صورت انتها به انتها است. این مهم توسط پروبهای اکتیو قابل دستیابی است.
در بخش هسته، پروبهای اکتیو قابلیت سنجش کیفیت سرویس از نقاط مختلف در عمق شبکه را دارا هستند. بدین ترتیب می توان وضعیت انتقال در مسیرهای مختلف را مورد ارزیابی قرار داد.