رد کردن پیوندها

طراحی و ساخت BBU بومی با فناوری FDD

موضوع پروژه:
تاریخ شروع پروژه:

1401

مدت زمان اجرا:

24 ماه

مجری

معاونت متولی:

شبکه‌های نوین

معرفی

سامانه BBU یکی از تجهیزات مورد استفاده در شبکه موبایل می‌باشد. این دستگاه واسطه بین بخش RRU و هسته است. وظیفه اصلی این بخش دریافت و ارسال سیگنال از بخش RRU به‌صورت سیگنال نوری تحت پروتکل CRRI به هسته شبکه است. پردازش داده و پیاده‌سازی لایه‌های کنترلی از وظایف این بخش بوده و اجرای توابع پردازشی باند پایه از جمله زمان‌بندی مشترکین برعهده BBU است. اینترفیس رادیویی رایج برای تبادل داده میان RRU و BBU، پروتکل CPRI دوطرفه بوده و نیاز به هماهنگ‌سازی دقیق و کنترل تأخیر دارد. همچنین اینترفیس ارتباطی بین BBU و هسته در نسل‏‌های مختلف متفاوت است. در این RFP تکنولوژی مورد استفاده FDD می‌باشد. به طور کلی مشخصات سامانه BBU عبارتند از: واسطه فیزیکی بین BS و هسته شبکه ارتباط و واسط با بخش RRU فراهم آوردن ساختار زمان و کلاک مدیریت کامل بخش دستیابی، نگهداری و پردازش در شبکه پردازش مطابق پشته استاندارد اطلاعات در دو مسیر RRU و ‌BBU می‌توانند تا جایی که تأخیر پردازش و انتشار محدودیت‌‏زا نباشد تا ده‌ها کیلومتر فاصله داشته باشند. لذا تجهیزات BBU می‌توانند در محلی با دسترسی آسان‌تر نصب شوند تا هزینه‌های اجاره سایت خنک‌سازی و نگهداری پایین آورده شود.

هدف

هدف از انجام این پروژه بومی‌سازی و دستیابی به تکنولوژی ساخت BBU FDD 2G/4G (Base Band Unit) قابل بهره‌برداری در شبکه نسل چهارم و دوم از شبکه موبایل کشور برای SMS & voice & Data می‌باشد. این پروژه با رویکرد خودکفایی در زمینه طراحی و ساخت زیر مجموعه‌های شبکه ارتباطات موبایل همراه اول تعریف شده و دستیابی به تکنولوژی، دانش طراحی و ساخت BBU و تولید آن را امکان پذیر می‏‌کند.

ضرورت

دستاوردها

در انتهای پروژه به یک سامانه BBU خواهیم رسید که توانایی انجام پردازش‌های پشته‌ی پروتکل را برای نسل 4 و نسل 2 مخابرات خواهد داشت. مشخصات ترکیبی BBU نسل 2 و 4
  • پشتیبانی از CS Fallback
  • انجام فرایند ارتباطی CS Service notification
  • انجام فرایند ارتباطی لازم با دریافت پیام Extended Service Request
  • پیاده‌سازی پروتکل SGs بین MME و MSC
  • پشتیبانی از ارسال و دریافت پیامک در نسل 4 از طریق CSFB یا SMS over SGs

حوزه های قابل بهره برداری