پلتفرم اینترنت اشیا شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) بهعنوان هسته مرکزی راهکارهای اینترنت اشیا میباشد که قابلیتهای ثبت و مدیریت دستگاهها، پردازش در لحظه، عملکرد مستقل از پروتکل، انعطافپذیری در مورد نحوه پردازش دادهها، مقیاسپذیری و قابلیت یکپارچهسازی با دیگر سیستمهای بالادستی را داراست. این پلتفرم یک لایه میانی است که ارتباطات، جريان دادهها، مدیريت تجهیزات سختافزاری و عملکرد برنامهها را تسهیل میکند.
هدف
مرکز تحقیق و توسعه همراه اول در راستای تحقق هدف "ارائه خدمات زیرساختی و توسعه اکوسیستم اینترنت اشیا (IoT) در ایران"، پلتفرم اینترنت اشیا را طراحی، توسعه و پیادهسازی کرده است. هدف از این پروژه فراهمسازی پلتفرم بومی مقیاسپذیر برای مدیریت دستگاههای IoT و انجام کلیه امور مربوط به اتصال دستگاههای متصل به پلتفرم از یک سو و اتصال اپلیکیشنهای شخص ثالث و ورتیکالهای مختلف از سوی دیگر است. به علاوه اتصال و ارتباط با سایر سامانههای مرتبط همراه اول (نظیر CRM و ...) از طریق این پلتفرم صورت میگیرد.
اهداف کلان زیر در توسعه پروژه لحاظ شده است:
قابلیت توسعه در آینده بدون ایجاد اختلال در عملکرد سیستمهای فعلی
قابلیت مقیاسپذیری سریع
استفاده از ماژولها و الگوریتمهای امن در سامانه
عدم وابستگی به فناوری لایه ارتباطی شبکه
عدم وابستگی به تمهیدات ویژه تجاری در هر ورتیکال
امکان پیادهسازی چندین ورتیکال از طریق پلتفرم
محصول نهایی این پروژه یک پلتفرم جامع و مقیاسپذیر است که کلیه سرویسهای مربوط به مدیریت اتصال دستگاههای IoT و ارتباط با اپلیکیشنها را برقرار مینماید. این پلتفرم قابلیت دریافت و مدیریت دادهی دستگاهها را بدون وابستگی به فناوری ارتباطی دارد. همچنین زیرساختی برای ارائه ورتیکالهای مختلف IoT محسوب میشود.
ضرورت
دستاوردها
محصول خروجی قابلیتهای زیر را دارد:
مدیریت دستگاهها و داراییها
مدیریت کاربران و مشتریان
مدیریت زنجیره قوانین
مدیریت ابزارکها و داشبوردسازی
پشتیبانی از پروتکلهای ارتباطی استاندارد
پروتکلهای گوناگون حوزه IOT نظیر HTTP، MQTT، CoAP، TCP، UDP، LWM2M و SNMP در پلتفرم پشتیبانی میشود.